Adresse

Telefon

Tandprotese

En tandprotese har to funktioner. En funktionel og en kosmetisk. At mangle tænder er ikke rart når maden skal tygges, men de manglende tænder er heller ikke just et kønt syn.


En af de vigtigste ting ved tandproteser er den individuelle tilpasning. Den skal være yderst nøjagtig og omhyggelig udført, så din tandprotese altid sidder fast, når du tygger.

“Vi er eksperter i at lave proteser og har stor erfaring inden for protesebehandling.“

Pernille Hansen, klinikassistent

Har du spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Ellers har vi prøvet at besvare nogle af de mest hyppige spørgsmål nedenfor.

Der findes forskellige typer af tandproteser – hel og delproteser. En delprotese er en god løsning hvis du mangler en enkelt tand, men også hvis du har mistet så mange, at du kun har enkelte tænder tilbage i munden. En delprotese føles ofte mere fastgjort end en helprotese.

Delproteser sidder fast ved hjælp af bøjler placeret på dine tænders tyggeflader og belaster derfor ikke dine gummer i samme grad som en helprotese. Det betyder også, at en delprotese slider mindre på gummerne så de ikke svinder så hurtigt.

En delprotese kan tages ud af munden og børstes på samme vis, som du børster dine øvrige tænder. Du bør naturligvis rengøre din tandprotese lige så ofte som du børster tænder, og mindst to gange dagligt.