Adresse

Telefon

Broer giver dig smilet tilbage

​Der kan være mange årsager til, at du mangler en eller flere af dine egne tænder. En bro kan ofte løse problemet. Hos Tandlæge Helle Brandt i Kgs. Lyngby kan vi hjælpe dig med at indsætte broer, så du igen får et flot smil.

“Få bedre livskvaliteten med en brobehandling, så du kan smile igen.“

Pernille Hansen, klinikassistent

Har du spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Ellers har vi prøvet at besvare nogle af de mest hyppige spørgsmål nedenfor.

Broer kan erstatte den eller de tænder, du mangler i munden. Det er en fastsiddende løsning, der er cementeret fast til dine egne naturlige tænder.​

Mangler du flere tænder i tandrækken, kan de måske erstattes af en enkelt bro. Der er dog grænser for, hvor mange tænder der kan være tale om. En lang og flerleddet bro kræver nemlig flere af dine egne og naturlige tænder til at bære den.

Broer er en holdbar løsning på et tandproblem, der både kan volde dig kosmetiske og funktionelle gener. Manglende tænder giver ofte anledning til både tyggebesvær og bidproblemer, hvilket en bro kan medvirke til at fjerne.

Du vil hurtigt føle broen som dine egne tænder, og den kan naturligvis også holde til, at du tygger de madvarer, som du ellers har holdt dig tilbage fra på grund af de manglende tænder. Der er som nævnt også en kosmetisk fordel ved at vælge broer. Når en bro udfylder et eller flere huller i din tandrække, bliver dit smil ganske enkelt langt flottere at se på.

Det kan endvidere give dig endnu flere fordele i form af øget selvtillid og livskvalitet.

Selve behandlingen foregår under lokalbedøvelse, men i tiden efter fastgørelsen af en bro kan du eventuelt i en kortvarig periode opleve, at dine tænder føles ekstra følsomme over for kulde og varme. Dette fortager sig dog hurtigt.

Selv om en bro er godt fastgjort, kan det ske, at den går løs. Er alt andet i orden, kan vi uden problemer blot cementere broen fast igen. Broer holder i rigtig lang tid, men ikke evigt. Efter cirka 15 år vil tre ud af fire broer dog stadig fungere fint.

Du kan selv være med til at øge holdbarheden på dine broer. Det gør du ved at rengøre dem lige så grundigt og omhyggeligt som dine naturlige tænder.

Når vi laver broer, anvender vi dine tænder som bærende elementer – en form for bropiller. Det er derfor nødvendigt, at vi sætter en krone på de tænder, der skal fungere som bropille. Mellem bropillerne placerer vi et eller flere mellemled til erstatningen for de tænder, du mangler.

Jo stærkere de såkaldte bropiller er, jo bedre holdbarhed får din bro. Via vores Cerec-maskine kan vi lave broer med det samme, hvilket betyder, at hvis du skal have lavet en til fire tænder, kan dette gøres, mens du er der.

Vi anbefaler selvfølgelig, at du livet igennem opretholder den bedste mundhygiejne, og har du broer, er det om muligt endnu mere vigtigt, at du gør dit til, at dine tænder – som jo skal fungere som bropiller – forbliver sunde og stærke.

Der findes en række alternativer til en bro, som kan overvejes ud fra antallet og sundhedstilstanden i dine egne tænder samt din økonomi. Vi rådgiver dig naturligvis ud fra mulighederne i dit tilfælde.

Et alternativ er implantater. Et andet alternativ til en bro er en tandprotese. Den er aftagelig og er således nem at rengøre.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende broer. Du skal blot ringe til os på telefon 45 87 10 20.