Adresse

Telefon

Huller i tænder

Der er ikke mange danskere der går igennem livet uden at få et eneste hul i tænderne. En del af årsagen kan tilskrives vores måde at leve på – og naturligvis de ting, vi vælger at indtage.

 

Når rester fra mad, slik, drikke og andre ting, du har indtaget sætter sig som en belægning på og ved tanden, er der mulighed for at huller kan opstå. Belægningen indeholder bakterier, og disse omdanner sukkeret til syre, der efterfølgende starter en nedbrydning af tanden.

 

Det kan være svært – for ikke at sige umuligt – at føle de helt små cariesangreb. Det er specielt vanskeligt at opdage cariesangreb på tændernes sideflader. Tandlægen og tandplejeren kan ofte opdage mange af disse tidlige huller ved dine tandeftersyn, hvor tandlægen bruger røntgenoptagelser til at se, de begyndende huller i dine tænder.

“Vi hjælper dig med at forebygge huller i tænderne, således at du bevarer dine tænder sunde.“

Pernille Hansen, klinikassistent

Har du spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Ellers har vi prøvet at besvare nogle af de mest hyppige spørgsmål nedenfor.

Du kan risikere at få huller i dine egne naturlige tænder gennem hele livet.

Dit våben i kampen mod caries er tandbørsten, tandtråden og naturligvis de regelmæssige tandlægebesøg hos os. Er du i tvivl om den bedste måde at holde dine tænder rene, så hjælper vores dygtige tandplejer dig gerne. På den måde kan du komme bakteriebelægningerne på tænderne til livs og bedre undgå huller i tænderne.

Udover dette anbefaler vi også, at du selv reducerer de indtagne mængder af sukker i mad, slik, chips og drikkevarer. Det er godt både for dine tænder og din krop.

Det er ikke kun ernæringseksperterne der advarer om risikoen ved vores stigende indtagelse af sodavand. Udover fedmeproblemer kan hyppig indtagelse af sodavand nemlig give syreskader på vores tænder og dermed forårsage caries.

Syreskaderne opstår i en kemisk reaktion på tændernes overflade ved heftig indtagelse af sodavand. Emaljen ætses væk og åbner dermed op for et cariesangreb. I værste fald kan syreskaderne ætse helt ind til tandbenet og give nerveskader.

Problemet kan også opstå i forbindelse med indtagelse af juice, energidrikke og saftevand og er i særdeleshed udtalt hos børn og unge.